Лікування енцефалопатії

Дисциркуляторна енцефалопатія це пошкодження певних ділянок головного мозку, виклакане хронічною недостатністю кровопостачання внаслідок атеросклерозу, гіпертонії або змін шийного відділу хребта, рідше з інших причин.

Лікування енцефалопатії

Об’ємний пневмопресинг сприяє поліпшенню мозкового кровообігу (збільшує швидкість і об’єм кровотоку, полегшує венозний відтік), сприяє нормалізації артеріального тиску та психоемоційного стану. Найбільший ефект при гіпертензивній і атеросклеротичній енцефалопатії дають процедури пневмопресингу в ділянках комірцевої зони і голови.


Доказова медицина

Дослідження

  • Під наглядом Т.М. Пленової перебували 65 осіб віком 55-65 років з атеросклеротичною і гіпертонічною енцефалопатією II-III ст. У 9 осіб була вестибулопатія і у 7 осіб екстрапірамідні порушення. П’ять осіб протягом останніх 1-3 років мали ішемічний інсульт з залишковим слабким парезом. Лікування проводилося за допомогою апаратного комплексу «Біорегулятор-004М» з індивідуальним комплексом лікувальних програм. Після курсу лікування з 10-12 сеансів спостерігалася значна позитивна динаміка в стані психоемоційної сфери, поліпшення сну, стабілізація артеріального тиску на цільових рівнях, зменшення або зникнення головного болю, шуму в голові, запаморочення, нестійкості при ходьбі, поліпшення пам’яті, поява бадьорості , підвищення працездатності. У 4 хворих окулістом констатовано покращення зору з корекцією окулярів на 1-2 діоптрії.

Ще до теми:

Ще до теми

Лікування діабетуЛікування діабету

Рекомендації Лікування має бути комплексним і за потреби включати індивідуально підібрані дієту і фармакотерапію. Не відміняйте призначені препарати без поради з лікарем. Пневмопресинг можна призначати на будь-якій стадії захворювання. Хоча

Реабілітація після інсультуРеабілітація після інсульту

Доказова медицина Пневмопресинг застосовують при мозковому крововиливі та ішемічному інсульті для профілактики тромбозу судин. Керівництва Neurosurgery. — European Guidelines on perioperative venous thromboembolism prophylaxis. European Society of Anaesthesiology, 2018. doi:

Лікування COVID-19 (14.06.2020)Лікування COVID-19 (14.06.2020)

Ми з колегами довго обговорювали питання про застосування об’ємного пневмопресингу при COVID-19. На жаль, доступних відомостей недостатньо для відповідальної рекомендації. Необхідні клінічні дослідження. Однак уже зараз може бути корисно озвучити